Bente Ekander: Himmeltegn (1)

1-DSC_8057-001

 Himmeltegn. Bente Ekander. Udstillet på  H.C. Andersen Festivals censurerede udstilling 2014.

Hvem ejer sandheden og historien?

  1. Tag nøglen op, drej og se hvilket eventyr nøglen giver dig. (Portnøglen, Sommerfuglen, Det er ganske vist, Klokkedybet). Scan QR-koden og få eventyret læst højt.
  2. Stil et spørgsmål, drej nøglen og lad bogstaverne et for et give dig et svar – måske et himmeltegn?

H.C. Andersen Festivals censurerede udstilling 2014 i Kunstbygningen Filosoffen i Odense har fået tilsendt 261 værker. Efter vurderingen er der 113 værker tilbage, som er udført af 72 kunstnere over hele landet. H.C. Andersen festivalen har syv værdiord: 1. Mønsterbryderen. 2. Den rastløse og rejsende. 3. Tingenes magi. 4.Fantasi og evnen til at forudse det uventede. 5. At søge identitet. 6. Anerkendelsestemaet og 7. Ironiens mesterskab og oplevelsen. Værkerne skal i år tage udgangspunkt i 2 af værdiordene “mønsterbryder” og “tingenes magi” med en fri fortolkning og inspiration i H.C. Andersen eventyr, digte og øvrige historier.

Bente Ekander er uddannet billedkunstlærer og har udstillet malerier siden 1990 og været fuldtidskunstner siden 2005. Hun dyrker billed- og form sproget for at sig mig selv, andre og den verden vi lever i på en mere nuanceret måde. Hendes billeder og skulpturer bliver til i det tredje rum – rummet mellem virkeligheden og drømmene. Hendes inspiration kommer fra: musik, bøger, naturen, et kærligt strejf, vilde ideer eller stille tanker. Se mere om Bente Ekander  her!

Foto Lars Bjørnsten Odense  2014

Sider:  0   1  2

Se flere H.C. Andersen relaterede skulpturer her!