Mette Agerbæk: Balancebuen i Odense

Expo2010-i-odense6

Balancebuen på Hunderupvej ved indgangen til Munke Mose

Odense historiske tilstedeværelse på EXPO 2010 markeres i form af en skulptur, som er finansieret af Møllerens Fond. Skulpturen hedder Balancebuen og skal minde os om vigtigheden af at skabe eller bevare balance i mange af livets forhold.

Expo2010-i-odense68

Billedhugger Mette Agerbæk fra Odense har hentet inspiration fra den kinesiske kultur Ying og Yang, hvor der  er balance og ligevægt i alt. Skulpturen symboliserer også forholdet mellem Odense og Shanghai. I forhold til Odense pavillon på EXPO 2010 i Shanghai Kina peger Mette Agerbæk på, at der på de to cirkler, som kvinderne holder ud for sig, er aftegnet henholdsvis H.C. Andersens “Solhoved” og et hjul livets kredsløb, naturens kredsløb.

Mette Agerbæk (1960 – 2011) var en dansk billedhugger. Uddannet som grafiker og billedhugger ved Det Fynske Kunstakademi senere på Accademia di Belle Arti di Roma i Italien.

H.C. Andersens papirklip “Solhoved” eller “Solhovede” eller “Solansigt” er et af Andersens mest kendte papirklip. Til højre ses originalen og til venstre ses en kopi af papirklippet i messing, som i mange år prydede hovedindgangen til museet indtil det blev foræret bort. Se flere H.C. Andersen relaterede skulpturer her!

 Foto : Lars Bjørnsten Odense 2010

Sider:  0   1  2