“Den grimme ælling” i LEGO 2005

 grimme-aelling.lego

 Lidt historieskrivning:

I 2004 udsendte LEGO koncernen en pressemeddelelse “LEGO sæt ære H.C. Andersen”

I forbindelse med H.C. Andersens 200 års fødselsdag den 2. april 2005 har LEGO lanceret flere produkter, der er baseret på H.C. Andersens eventyr. Koncernen var desuden partner i HC Andersen 2005 Fonden og HCA-abc Fonden. En grim ælling blev bragt til live på LEGO-fabrikken i Tjekkiet. Ællingen er maskot for de to H.C. Andersen fonde. Det tog en professionel LEGO bygger 3,5 time at bygge og lime den grimme ælling. Der blev brug 514 LEGO klodser til bygningen

H.C Andersens eventyr er ren magi. Der stimulerer barnets fantasi. LEGO valgte ællingen som maskot, fordi eventyret om den grimme ælling er et af ​​de mest populære eventyr, som H.C. Andersen skrev. Det skaber plads til ting, der er anderledes – og en fremtid fuld af muligheder. Den er årvågen og charmerende – og helt uimodståelig! Ællingen er bygget i nuancer af grå og hvid.

2014: 10 år senere er dette gode minder om H.C. Andersen 2005,  selvom den ene fond “HC Andersen 2005 Fonden” er nedlagt og HCA-abc Fonden er omdannet. Ups. Hvad blev der af den i 2016 ? HCA-fonden er tilsyneladende forsvundet fra jordens overflade i 2016.

Lars Bjørnsten Odense

Se mere om H.C. Andersen Lego kunst her!