Andersen & Lindgren i Fyrtøjet i Odense 2007 (1)

andersen-lindgren-fyrtoeje

Et udsnit af urtidslandskabet i Fyrtøjet 2007. Foto Lars Bjørnsten Odense

Andersen & Lindgren i Fyrtøjet i Odense 2007

 I anledning af at den kendte svenske forfatter Astrid Lindgren ville være fyldt 100 år har børnekulturhuset Fyrtøjet i Odense i 2007 bundet en sløjfe imellem H.C.Andersen og Astrid Lindgren. Herunder vil der i drama salen ske en sammensmeltning af Astrid Lindgrens “Mio, min Mio” og H.C.Andersens eventyr “Rejsekammeraten” . Der er 102 år imellem Nordens største eventyrforfattere H.C.Andersen og Astrid Lindgren, men alligevel mødes de i Paradisets Have i Børnekulturhuset Fyrtøjet. Se foto på de efterfølgende sider.

På grundlag af H.C. Andersens allerførste eventyr, ”Rejsekammeraten”, og Lindgrens allerbedste børnebog, ”Mio, min Mio”, er der skabt et dramatisk urtidslandskab med kæmpestore, takkede bjerge og skrigende, sorte fugle, der svæver over en gyngende hængebro, på evig jagt efter endnu et bytte.. Vi er i landet, hvor den lodne, hæslige Trold og den iskolde Ridder Kato hersker. Den ene har en prinsesse i sin magt og lever af små børns blå øjne. Den anden røver børn i alle aldre bort fra De Grønne Enges Ø og forvandler dem til sorte fugle …

Ingen kunne, mens de levede, få børn til at forestille sig og fantasere som H.C. Andersen og Astrid Lindgren, kunne det. De elskede at fortælle historier. Og elskede derfor også at se, at deres publikum levede med. Blandt andet i disse to fortællinger om børn, der en dag pludselig ikke længere har nogen mor og far, og derfor må drage ud i verden for at finde lykken.

”Rejsekammeraten” og ”Mio, min Mio” er to klassiske eventyr om tab, sorg, magi, mystik, befrielse og lykke. Og om kampen mellem det gode og det onde. Men selvom Troldens livret er børnenes blå øjne, og Ridder Kato forvandler piger og drenge til sorte fugle, så vil det næppe ske i Børnekulturhuset FYRTØJET i 2007.

Her vil alle piger og drenge, der skal på eventyr i Andersens & Lindgrens urtidslandskab i den store teatersal, blive iført én af FYRTØJETS nye, magiske rejsekapper med de 3 lommer og masser af plads til 3 hemmeligheder.

Hvert barn skal nemlig vælge 3 ting, de må medbringe på den farefulde færd. Og man skal passe på at vælge rigtigt, for rejsen er lang – og fuld af venner og fjender. Men det hele ender godt, ligesom i H.C. Andersens eventyr og Astrid Lindgrens historie.

Scenograf på ”Paradisets have – Andersen & Lindgren” er Frands Christiansen, som også stod for FYRTØJETS første eventyr. ”Nattergalen”, senere ”Tommelise” i 2002 og samme eventyr i Japan i 2005 i Odenses venskabsby Funabashi.

Tekstkilde : Pressemeddelelse januar 2007 Børnekulturhuset Fyrtøjet

Sider:  0   1  2  3  4