Dansk graffiti i 25 år 1984-2009 (1)

graf-1984-frihavn-kbh

Danmarks første piece af whap gang fra 1984 Frihavnen i København

Arbejdende kunstværksted lørdag den 4. april 2009 Memcorn Odense Havn –  Vasagade på Finlandskajen. Åbent for publikum fra kl. 12.00 til 18.00. entre 10 kr. Arrangør: Dont Stop i samarbejde med  Urban Art Projekt, At lege er at leve, Ungdomshuset.

I april 2009 mødtes en del unge til en graffiti festival i Odense. Det er nogle af Danmarks bedste grafiti malere der mødes på Odense Havn i den tidligere Memcorn bygning i Vasagade på Finlandskajen . Formålet er bl.a. at fejre 25 året for den første graffiti i Danmark. H.C. Andersen gav inspiration til Vision Odenses slogan at ”at lege er at leve”, og er derfor et gennemgående tema i fejringen af 25 år for Graffiti i Danmark.Odense er stedet hvor 25 året for tilblivelsen af Danmarks første graffiti billede bliver fejret med et kæmpe arrangement. Det første billede blev lavet i Frihavnen i København af Wamp i 1984 efter inspiration fra USA, hvor den kunstneriske tradition for graffiti malerier er ældre end den hiphop kultur, graffitien er voksede frem sammen med i Danmark.

H.C. Andersen var et tema. Blandt andet kunne ses: Andersen med høj hat, rejsetasken, rejsekufferter, paraplyen, fjerpen, blækhus, navnetræk HCA, skib, Den lille pige med svovlstikkerne, stjerner “der blinker”, skrivepapir.

Odense er stedet hvor 25 året for tilblivelsen af Danmarks første graffiti billede bliver fejret. Det første graffiti billede (se tv) blev lavet i Frihavnen i København af Wamp i 1984 efter inspiration fra USA. hvor den kunstneriske tradition for graffiti malerier er ældre end den hiphop kultur, graffitien er voksede frem sammen med i Danmark.

Foto af plakat: Lars Bjørnsten april 2009

Sider:  0   1  2  3  4  5  6