Spørgsmål om sandart! (18)

sand-t

SandArt Festival Copenhagen og Amager Strand havde i 2005, som var 200 året for H.C. Andersens fødsel inviteret verdens bedste skulptører til at arbejde med sandet. København – Amager Strand var værter for den 10. Internationale Sandskulpturfestival – som er en koordineret festival mellem Berlin – København og Wien.

10 klassiske spørgsmål om sandart

Det at følge med i skabelsen af en sandskulptur er både sjovt og spændende. Dog er der altid 10 spørgsmål, som sandskulptørerne hele tiden må svare på dagen lang. Spørgsmål og svar kan du se her:

  1. Hvad sker der når det regner? Svar: Ingenting. Vandet siver ganske langsomt gennem skulpturen, der i forvejen er fugtig indvendig.
  2.  Hvor kommer sandet fra? Svar: En grusgrav. Almindeligt strandsand duer ikke, da dets struktur er kuglerundt, og kugler kan man som bekendt ikke stable. Sandet fra en grusgrav har derimod en kantet struktur, og det indeholder en smule ler, som er med til at binde sandet sammen.
  3. Hvad blander I i sandet for, at det holder? Svar: Ingenting. Man blander sand og vand med forstand, og presser det hårdt sammen – så skal det nok holde.
  4. Er  det ikke svært? Svar: Jo
  5. Hvor længe kan sandskulpturerne holde? Svar: 1-2 måneder afhængig af vejr og vind.
  6. Er I ikke kede af, at sandskulpturerne forsvinder igen? Svar: Nej, vi bygge bare nogle nye.
  7. Er i  rigtige kunstnere? Svar: Vi er alle sammen kunstnere på et eller andet felt.
  8. Når sandskulpturerne tørrer ud, falder de så ikke sammen? Svar: Nej, de tørrer ikke ud, og falder sammen, for de bliver ved med at være fugtige indvendige.
  9. Kan I virkelig leve af det? Svar: Nej, det er kun meget få, der kan leve af det. De fleste laver andre ting til daglig, og deltager så om sommeren i sandskulpturfestivaler verden rundt.
  10. I skulle få jer er ordentligt arbejde. Svar: Det har vi også….

Foto: Lars Bjørnsten Odense 2005

Sider:  0   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12 13  14  15  16  17  18