Papirbåden på Odense å i Eventyrhaven (1)

papirbaad

Papirbåden fra “Den standhaftige tinsoldat”. Foto Lars Bjørnsten Odense.

Skulpturen blev købt af Odense Bys Kunstfond  i forbindelse med udstillingen “Skulptur i Eventyrhaven” i 1984. Papirbåden af mat rustfrit stål sejler midt på Odense å i Eventyrhaven. Ved første øjekast før man tankerne hen på H.C. Andersens eventyr om “Den Standhaftige Tinsoldat”, hvilket måske også har inspireret kunstneren til den første båd “Båden til minde om færgefarten til og fra Mors”.

Fra eventyret: Papirbåden, der sejler midt på åen i H.C. Andersen Haven, får ofte de forbipasserende til at tænke på H.C. Andersens eventyr om “Den Standhaftige Tinsoldat”. … Det begyndte det at regne, den ene dråbe faldt tættere end den anden, det blev en ordentlig Skylle. Da den var forbi, kom der to gadedrenge. Se du, sagde den ene, der ligger en Tinsoldat! han skal ud at sejle! Og så gjorde de en båd af en avis, satte Tinsoldaten midt i den, og nu sejlede han ned af rendestenen. Begge drengene løb ved siden og klappede i hænderne. Bevar os vel! hvilke bølger der gik i rendestenen, og hvilken strøm der var. Ja det havde da også skylregnet. Papirsbåden vippede op og ned, og imellem saa drejede den …

baad-morsoe

 

Erik Heide er født 1934 i på Mors og er uddannet på Kunstakademiets malerskole fra 1951-54, og på den grafiske skole i 1957. Siden 1958 har han dog udelukkende arbejder som billedhugger. Han arbejder primært i grove materialer som træ, granit og støbejern.

Den udstillede båd “Båden til minde om færgefarten til og fra Mors”, som gik fra Glyngøre til Nykøbing Mors i 1873 – 1978  er udført i cortenstål . Den tilhører Morsø kommune, med en kopi blev bestilt til Odense, dog med den ændring at den blev udført i rustfrit stål. Båden på Mors findes bag Morsø Turist i Nykøbing Mors bureau på havnen.til minde om Sallingsund-færgefarten der ophørte i 1978. Cortenstål.

Kilde: Skulpturguide Morsø Kommune

Sider:   0   1  2