Eventyrlige bænke i Odense (1)

1-eventyrbaenke-odense

Bænken prøves af Poul Karmdal og Anker Boye Bænken er er forsynet med en plade med  eventyret ”Den Lykkelige Familie” . Poul Karmdals hustru  Hanni Karmdal har skænket bænken til Odense Kommune.

Byforeningen i Odense ved formanden Poul Karmdal har stået for at samle penge ind til de 13 eventyrlige bænke der er opstillet på området ved Klingenberg i Odense. Hver bænk er sponsoreret af et firma  og Odense Kommune har forpligtiget sig til at vedligeholde bænkene , der er udført i plantage teaktræ. Eventyrbænkene blev ved en højtidelighed på H.C. Andersens fødselsdag den 2. april  2003 indviet. Hver bænk er forsynet med en bronzeplade hvorpå der er et relief der symboliserer et af H.C. Andersens eventyr . Relieffet er udført af kunstneren Eiler Madsen Odense og  symboliserer et af H.C. Andersens eventyr.

Der vil blive opstillet i alt 13 bænke der symboliserer følgende eventyr: Gårdhanen og Vejrhanen, Klokkedybet; Den lykkelige familie, Klods Hans, Svinedrengen, Den lille havfrue, Danse danse dukke min, Sommerfuglen, Fyrtøjet, Ole Lukøje, Skarnbassen, Stoppenålen, Nattergalen.

1-evbaenk-fyrtoejet

Foto: Lars Bjørnsten 2. april 2003

 Sider:  0   2  3