Povl Kjær: H.C. Andersen og andre træskulpturer (1)

hca-hoved

H.C. Andersen og andre træskulpturer, der illustrerer eventyrene

Opgaven blev udført af billed- træskærer Povl Kjær i 2004 i forbindelse med modernisering og udbygningen af H.C. Andersen -museet i Odense samt H.C. Andersens 200 års fødselsdag i 2005. Der er udført 27 eventyrlige udskårne figurer og nogle af træfigurerne er små og andre er store. Træskulpturerne er af lindetræ og dekorativt malet med akrylmaling. Der ud over er der en træskulptur af H.C.Andersen udført i lyst træ, som i sin egen høje mandsperson pryder indgangen til udstillingerne i H.C. Andersens Hus.

Povl Kjær skriver på sin hjemmeside , at opgaven  var at skære dem “som alle børn kender dem”.  Desværre er nogle af figurerne svære at få øje på og kommer ikke til ære og værdighed i forhold til, hvor smukke de i virkeligheden er. Povl Kjær er medlem af Danske Kunsthåndværkere, er uddannet på bl.a. Kolding Kunsthåndværkerskole og Århus Kunstakademi, samt har svendebrev som billedskærer.

I H.C. Andersens Hus kan man se træfigurer der relaterer til: Den lille Havfrue, Den grimme ælling i hønsegården, der hører til H.C.Andersens Hus, Klods-Hans, H.C. Andersens fugle, Storken på …, Den standhaftige tinsoldat, Den lille pige med svovlstikkerne, Svanen flyver i H.C. Andersens Hus i Odense, Træskulptur af H.C. Andersen i hans hus i Odense, Fugle og flagermus på kvisten i H.C. Andersens Hus og Tommelise på rejse med svalen.

Foto: Lars Bjørnsten Odense

Sider: 0   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12