“Den lille Havfrue” i Salt Lake City Utah USA (1)

 1-havfrue-utah

The little Mermaid ( Foto: International Peace Gardens)

1953-1955

“Den lille Havfrue”  i Den Internationale Fredshave i Salt Lake City Utah U.S.A. er blev stjålet flere gange. Den har ført en omskiftelig tilværelse ligesom originalen af “Den lille Havfrue” i København. Kun få år efter at parken indviede “Den lille Havfrue” første gang i 1953 blev den stjålet fra den danske afdeling af parken. Denne kopi af “Den lille Havfrue” er dog aldrig blev fundet. I 1955 fik man lavet en ny kopi og denne skulle være en af tre, som er lavet af den berømte danske billedhugger Edvard Eriksen.

“Den lille Havfrue” var doneret af den danske koloni i Utah i U.S.A samt af LDS en dansk organisation, der samlede penge ind. Kongen af Danmark skulle godkende donationen til en genplacering af en kopi af “den lille Havfrue”. Originalen har hjemme på Langelinie i Københavns Havn. Der blev lavet  3 kopier, så Hong Kong og Bern i Schweiz udover Salt Lake City i USA også fik kopier med “Den lille Havfrue”. “Den lille Havfrue” blev i 2010 atter stjålet fra sin plads i havens danske afdeling. Læs videre på de næste sider.

Kilder: The Salt Lake TribuneABC 4 News, Steven Lemmon, “The day The little Mermaid was found april 7, 2010 by Fred Fifewww.internationalpeacegardens.org

Lars Bjørnsten Odense 2013

 Sider:  0   1  2  3  4

Se mere om: Den lille Havfrue – The little Mermaid