Fortællerbrønden – en H.C. Andersen vandkunst af Jens Galschiøt (11)

050212_hca-paa-flakhaven

 H.C.Andersen skulptur på Flakhaven i Odense

Den over 3 meter store H.C. Andersen skulptur i kobber ferniseres nu på Flakhaven af borgmester Anker Boye. Den fynske billedhugger Jens Galschiøt og hans medarbejdere har været i gang med den store skulptur i over et år. Skulpturen forestiller H.C. Andersen der sidder og bader sine fødder. Den skal senere indgå i Fortællerbrønden, som er Galschiøts forslag til et monument over H.C. Andersen. Men foreløbig skal skulpturen på turne i hele landet, hvor den som en anden gesandt fra Odense skal indgå i en vandreudstilling i forbindelse med digterens 200 års fødselsdag.

For at give borgerne i Odense mulighed for at være de første der ser den omdiskuterede skulptur, arrangerer kunstneren sammen med indsamlingskomiteen en åben fremvisning og fernisering på Flakhaven lørdag den 12. februar 2005 fra kl. 11. En model af Fortællerbrønden har været udstillet på Flakhaven i en længere periode, men nu kan borgerne altså danne sig et indtryk af den færdige Fortællerbrønd ved at se H.C. Andersen i fuld størrelse.

Allerede kl. 15 forlader skulpturen Odense for at drage ud på sin turne, så borgerne har kun 4 timer til ved selvsyn at opleve værket. Arrangementet starter lørdag den 12. februar kl. 11.00 på Flakhaven i Odense, alle er velkommen.

Program:  – Velkomst. – Borgmester Anker Boye afslører skulpturen. – Hanne Nordentoft fortæller om folkeindsamlingen. Kurt Adamsen fra Håndværker- og Industriforeningen i Odense overrækker 50.000 kr. i støtte til Fortællerbrønden og begrunder donationen. – Galschiøt fortæller om tilblivelsen af skulpturen.

NB: Desværre har det ikke været muligt at skaffe penge nok til “Fortællerbrønden” og derfor er arbejdet med skulpturen indstillet i december 2011.

Foto: Lars Bjørnsten Odense

Sider:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12