Frimærket fra 1974 viser ikke H.C. Andersens barndomshjem !!

Førstedagskuvert Danmark 1974 70 øre H.C. Andersens barndomshjem. First Day Cover

Billedet på førstedagskuverten er et farvetryk af H.C. Andersens barndomshjem i Munkemøllestræde i Odense. Førstedagskuverten er stemplet “København V 20 jun. 1974 med omrids af Fyn. Desuden Postens Filateli. Frimærkets udgivelsesdag.

Frimærket viser ikke H.C. Andersens barndomshjem, som lå i den anden ende af huset. Måske kan man se på førstedagskuverten se billedet af huset, hvor der er to indgange til huset fra gaden. Indgangen helt højre i billedet på kuverten  førte til H.C. Andersen barndomhjem. Der var fælles indgang til to lejligheder. Til højre i indgangen var H.C.  Andersens barndomshjem og til venstre i indgangen boede familien handskemager Frantz Köcker. Familien Köcker havde mange børn, hvor sønnerne Christian og Johan var næsten jævnaldrende med Hans Christian Andersen. Se nærmere her!

Ser man nøjere efter vil man se, at selvom Postens Filateli skriver at det er H.C. Andersens barndomshjem, så er dette altså ikke rigtig. Det der vises på frimærket er indgangen til  Munkemøllestræde 5  Odense i  denne lejlighed boede hattemagersvend Phillip Schenk og hans kone. Der var ofte klammeri mellem dennes 4 år ældre søn Gotfred og Hans Christian fra nr.3.  Se det er ganske vist!

Tekst og foto  Lars Bjørnsten Odense 12.12.12