H.C. Andersens besøg på Egeskov Fyn i 1848

Egeskov. Kilde: Danske Billeder for Skole og Hjem. Samlede og udgivne af Theodor Siersted 1899

H.C. Andersens besøg på Egeskov 12. september 1848  

Han skriver den 13. september 1848 til Henriette Wulff om at der igår, d.v.s. den 12. september 1848, kørte et par vognfulde gæster hen for at se det gamle Egeskov, hvor  om det hedder at Brockenhuus’s datter i 18 år sat fængslet i et skab. Hun var låst inde af faderen, der var på en dejlig tur. På vejen derhen mødte de overalt fornøjede svenske soldater, som gik inde på markerne og hjalp bønderne med at rive og slå.

I et brev dateret 16. september 1852 anbefaler han Hamilton til besøg på Egeskov

Skriver H.C. Andersen til pastor Bjerring, at den engelske forfatter Hamilton vil besøge forskellige egne i landet og således også Fyn. Han er en ædel religiøs natur og en mand med interesse for alt godt og smukt. På rejsen mellem Nyborg og Svendborg, mener H.C. Andersen, at han burde se det gamle Ørbæklunde og Egeskov. På Egeskov kender H.C. Andersen ingen og skriver, at det nok står under en forvalters bestyrelse, men at det vist ikke kan være vanskeligt at komme derind, især hvis pastor Bjerring, kender noget til vedkommende på Egeskov.

H.C. Andersens ville  besøge  Egeskov 26. september 1855, men ….

Dagbogen fra den 26. september 1855. H.C. Andersen  opholder sig på herregården Glorup og i følge dagbogen fra den 3. juli 1850 ville de alle køre til Egeskov kl.2.  H.C. Andersen tog med selv han havde haft tandpine tidligere på dagen, men udenfor porten, tabte Grevinde Scheel sin paraply. Vognen holdt og H.C. Andersen benyttede sig af at stige af vognen, da blæsten var for stærk for hans tænder.

Se mere om H.C. Andersen og Egeskov Slot

Egeskov Castle and Hans Christian Andersen – Egeskov Schloss und Hans Christian Andersen