Middagen til H.C. Andersens 70 års fødselsdag den 2. april 1875.
H.C. Andersens 70 års fødselsdag blev arrangeret og festligtholdt af Melchior -familien på Højbro Plads 21 i København. Menukortet , som ses ovenfor blev forfattet af husets døtre, som vitterligt og fantasifuldt har giver hver ret i dineren og hver vin titler efter et af H.C.Andersens eventyr.
Diner – og vinkort
Diner og eventyr den 2. april 1875
“Nabofamilierne” | Østers |
“Suppe paa en Pølsepind” | |
“Fra Andegården” | Kalkuner |
“Under Piletræet” | Champignons |
“Hvad kan man hitte på” | Indbagte brisler med grønne ærter |
“Noget” | laks med asparges |
“Kjærestefolkene” | Vingele |
“De vilde Svaner” | Fuglevildt |
“Alt på sin rette plads” | Smørrebrød og ost. Selleri og ræddiker |
“Spørg Amgermo’er” | |
Isjomfruen og “Snemanden” | |
“Deilig” | Dessert |
Noget af “Flaskehalsen” | |
“Det gamle Huus” | Chateau Guiraud |
“Fra Spanien” | Sherry |
“Springfyrene” | Champagne |
“Det er ganske vist” | Bordeaux |
“Verdens deiliste Rose” | Chateau Larose |
“Hun duede ikke” | Madeira |
“Moster” | Veuve Clicqot |
“Gjemt er ikke glemt” | Gl. Madeira |
“Den sidste Perle” | Malvasier |
Se mere om “H.C. Andersen og Familien Melchior”
Foto: Lars Bjørnsten Odense