Gammel Kalkbrænderi Vej 16 i København

Gammel Kalkbrænderi Vej 16 i København. Til venstre stedet i ca. 1875 og til højre stedet i maj 2008

H.C. Andersen og Gammel Kalkbrænderi Vej 16 i København

Midt i København på bl.a. Gammel Kalkbrænderivej og er der i dag masser af etageejendomme bygget for en del år siden som arbejderboliger for de ansatte på de dengang nærliggende virksomheder. I forbindelse med byggeboomet i København i 1870’erne og første halvdel af 1880’ erne flyttede mange folk til København og på Østerbro påbegyndte man en egentlig byudvikling og samtidig var der begyndt en industrialisering i den del af byen og  de gamle huse blev nedrevet.

Når man ser stedet Gammel Kalkbrænderi Vej 16 i København i dag, en varm majdag i 2008 er det svært at forestille sig, at der netop på dette sted lå et landsted i fredelige omgivelser. Landstedet hed “Rolighed” og var ejet af familien Melchior.

H.C. Andersen kom meget på “Rolighed og fik til det sidste pleje af familien Melchior indtil han døde på “Rolighed” onsdag den 4. august 1875 kl. 11.05 70 år gammel. Se mere om landstedet Rolighed og om H.C. Andersens sygdom og død.

Ejendommen midt i billedet er  Gl. Kalkbrænderivej 16,i København ( der står en person med hvide bluse ved indgangsdøren) Til højre for denne to vinduer, mod højre for vinduerne ses mindetavlen for H.C. Andersen.

Se mere om “H.C. Andersen og Familien Melchior”

Foto: Lars Bjørnsten Odense

Sider: 1  2