“Den standhaftige Tinsoldat” på Rådhuspladsen i København

Motivet er udover et portræt af H.C.Andersen fra H.C. Andersens eventyr: “Den standhaftige Tinsoldat” fra H.C. Andersens eventyr:. Der ligger også et dæksel foran Statens museum for kunst sammen med elefantdækslet, som er fremstillet for nogle år siden. I forbindelse med etableringen af Amager Strandpark er der lagt ca. 100 HCA-dæksler.

Randers Jernstøberi deltog i markeringen af H. C. Andersens 200 års fødselsdag i 2005 med et brønddæksel med H.C. Andersen motiv. Det vides ikke om dette brønddæksel er blevet brugt nogen steder. Hvis du har set det eller andre H.C.Andersen brønddæksler eller lign så skriv til mig. Dette har Kurt Christensen fra www.odensefotogalleri.dk gjort og du kan se billedet m.m. med H.C. Andersen motivet i Herning her!

Afløbsbrønddæksel med portræt af H.C. Andersen samt fra “Den standhaftige tinsoldat”, brønddækslet er fotograferet ved H.C. Andersen statuen på hjørnet af Rådhuspladsen og H.C. Andersens Boulevard. I Herning kan du også finde H.C. Andersen i jordhøjde, se mere her!

Brønddæksel med motiv fra H.C. Andersen eventyret “Hyrdinden og skorstensfejeren”, Østre Voldgade nær Rosenborg.

Fotos: Lars Bjørnsten København 11.november 2006