H.C. Andersen fundet i Herning!

H.C. Andersen brønddæksel fundet i Herning!

Ovenstående har jeg modtaget fra en opmærksom fotograf Kurt Christensen fra Odense, som har taget billedet i Herning medio marts 2011. Ja, så spørger man sig selv, hvorfor ligger der ikke sådanne dæksler i Odense, som jo promoverer sig med at være fødeby for digteren og samtidig byen, hvor H.C. Andersen var æresborger?

Foto: Kurt Christensen www.odensefotogalleri.dk

På grund af Kurt Christensens henvendelse og foto har jeg skrevet til borgmesteren i Odense om ideen. Jeg har den 7. april 2011 modtaget svar herpå som lyder:

Kære Lars Bjørnsten

Tak for din mail om H.C. Andersen brønddæksler i Herning.
Jeg er helt enig med dig i, at det er en sjov idé, som vi også kunne bruge i Odense. Vi har jo i forvejen digterens skikkelse i mange af vores trafiklys.
Jeg kan i øvrigt fortælle dig, at vi i forbindelse med ændringerne i bymidten har bedt arkitekterne komme med forslag til, hvor vi kan synliggøre over for byens borgere og gæster, at de befinder sig i H.C. Andersens by. Det vil vi gerne have nogle nye og kreative ideer til. Det må f.eks. gerne være nogle små og finurlige ting, som signalerer, at vi er i eventyrets by.
Med hensyn til brønddækslerne så vil jeg lade din ide gå videre til de rette.
Tak for din interesse.

Venlig hilsen
Anker Boye
Borgmester

Har du set lignende andre steder, så tag venligst et foto og send det til mig. På forhånd tak. Med venlig hilsen Lars Bjørnsten Odense [email protected]

Se også: Randers Jernstøberi og H.C. Andersen

Stort og småt om H.C. Andersen 2010 – 2011