Nye H.C. Andersen frimærker 1. juni 2012

Shen Jiahong og Martin Mörck har i fællesskab skabt fire nye H.C. Andersen-frimærker. Dette frimærke er med motiv fra “Hyrdinden og skorstensfejeren”. Kilde Odense Bys Museer

For første gang nogensinde udgiver Post Danmark nu en serie H.C. Andersen-frimærker efter oplæg fra en kinesisk kunstner. Begivenheden markeres både i Odense og Beijing.

De fire nye frimærker, som Post Danmark 1. juni udsender med udgangspunkt i H.C. Andersens velkendte eventyr, skiller sig afgørende ud fra den normale tilblivelse af danske frimærker. Som noget ganske udsædvanligt har en kinesisk designer nemlig budt ind med sin helt egen fortolkning. – De seneste år har Post Danmark udviklet et tæt samarbejde med China Post. Vi synes derfor, det kunne være en spændende ide at udskrive en konkurrence blandt en gruppe af deres yngre designere. Og det er altså det, vi nu ser resultatet af, fortæller frimærkechef i Post Danmark, Lene Reipuert. Den 40-årige Shen Jiahong blev i sommeren 2011 udpeget til at designe frimærkerne, som Post Danmarks egen gravør, Martin Mörck, efterfølgende har skabt i stålstik.

Begge frimærkekunstnere vil være på plads i Odense, der på udgivelsesdagen er vært for hele to offentlige arrangementer i samarbejde med H. C. Andersen Fonden Odense og Post Danmark. Her vil der være rig mulighed for både at få sig et godt grin samt blive klogere på frimærker og H.C. Andersen.

Frimærker skaber opmærksomhed.

Som H.C. Andersens fødeby er vi i Odense naturligvis meget glade for, at Post Danmark har valgt at udgive fire fantastisk flotte frimærker med motiver fra digterens eventyr. Jeg synes, det er morsomt at se, hvordan mennesker fra en helt anden verdensdel visuelt fortolker H.C. Andersens eventyr. Og jeg er sikker på, at frimærkerne vil skabe opmærksomhed om H. C. Andersen og Odense både i Danmark og ude i den store verden, siger Odenses borgmester, Anker Boye.

I Kina har frimærkesamarbejdet allerede vakt en vis opmærksomhed. Landets største engelsksprogede avis, China Daily, vil derfor også være til stede ved præsentationen i Odense 1. juni. Desuden markerer China Post udgivelsen ved et festligt arrangement i samarbejde med den danske ambassade i Beijing. Den kinesiske postvirksomhed har i øvrigt så stor tiltro til de fire H.C. Andersen-frimærker, at man har på forhånd har besluttet at købe for en million kr. af Post Danmark. Det sker med henblik på videresalg til kinesiske samlere.

Links:

Lars Bjørnsten Odense