HC Andersen frimærker lanceret i Kina

25.05.2012 09:36

For første gang nogensinde Post Danmark udgiver en samling af HC Andersens frimærker designet af en kinesisk designer. For at markere lanceringen af ​​de nye frimærker et arrangement blev afholdt på Det Kongelige Danske Ambassade i Beijing Kina den 25. maj.

Eric Messerschmidt, leder af Det Danske Kulturinstitut, Mr. Liu Yanming, formand for CNCP, Bo Høifeldt, Sales Manager hos Post Danmark og danske ambassadør Friis Arne Petersen præsenterer frimærkerne.

De kinesiske og danske nationale postvæsener har haft et omfattende samarbejde siden 2009. Samarbejdet er resulteret i en samling af kinesiske designet frimærker med motiver fra HC Andersens eventyr, som vil blive offentliggjort den 1 juni 2012 i både Kina og Danmark.

“For os er det en stor ære at arbejde sammen med CNPC. Det samarbejde, som vi har, er unikt, og de har udviklet skønne produkter til HC Andersens frimærker. Ligesom danskerne, er mange kinesere begejstrede for den danske eventyrdigter, hvorfor vi fandt det interessant at se, hvordan en kinesisk kunstner ville illustrere fire udvalgte eventyr, “siger Lene Reipuert, chef for Frimærker i Post Danmark.

Udgivelsen består af fire frimærker med motiver fra forskellige eventyr. De fire udvalgte eventyr er, De vilde Svaner (1838) og Hyrdinden og skorstensfejeren (1845), Hvad fatter gør er altid det Rigtige (1861) og Nattergalen (1844). De 4 frimærker er graveret af den berømte gravøren Martin Moerck.

I juni 2011 valgte det danske frimærkeedvalg den kinesiske designer Shen Jianhong til at illustrere HC Andersen frimærkerne. “Shen Jianhongs design demonstrerer en stærk evne til at samle de væsentlige elementer i de danske eventyr. Shen Jianhong har formået at skabe et udtryk, der kombinerer traditionel kinesisk skyggespil med HC Andersens univers. Denne kombination giver en fin henvisning til Andersens egen papirklip, “siger Lene Reipuert.

Børn fra internationale og kinesiske skoler deltog.

Dagen blev fejret af kinesiske og danske børn der lavede tegninger og papirklip i en ånd af HC Andersen inspireret af at virkelige modeller går rundt om børnene. Den berømte Beijing radiovært og vinder af Golden Mikrofon Award og en række internationale priser, Xiaoyu Jiejie, var af ambassaden inviteret  til at læse HC Andersens eventyr for børnene.

Den berømte Beijing radiovært Xiaoyu Jiejie fortæller eventyr til børnene.

Vil du se mere fra udgivelsesdagen af H.C. Andersen frimærkerne i Odense den 1. juni 2012,  så se her!

Kilde: Udenrigsministeriet Ambassaden i Beijing Kina 2012