ny

H.C. Andersen Slottet i København og i Odense

H.C. Andersen Slottet på H. C. Andersens Boulevard i København

Hjørnet af Rådhuspladsen og H. C. Andersens Boulevard er  et attraktivt sted for turister, da de her kan fået et godt billede af statuen af H.C. Andersen og det legendariske Tivoli slot på den anden side af H.C. Andersens Boulevard.

Bygningen på H. C. Andersens Boulevard 20-24 i København blev navngivet H.C. Andersen Slottet. I 1978 købte Tivoli ejendommen og ønskede i reklame øjemed at knytte den verdensberømte digters navn til haven. Navnet H.C. Andersen Slottet var en oplagt da statuen af H.C. Andersen på Rådhuspladsen sidder og betragter bygningen på den anden side af H.C. Andersens Boulevard. Statuen af H.C. Andersen er udført af billedhuggeren Henry Luckow-Nielsen og opsat i 1965. H.C. Andersens Boulevard hed oprindelig Vestre Boulevard, men i 1955 udvides og omdøbes den til H.C. Andersens Boulevard i anledning af eventyrdigterens 150-års fødselsdag.

H.C. Andersen Slottet og statuen af H.C  Andersen i København, en regnfuld dag i november 2008.

Bygningen “H.C. Andersen Slottet” er bygget i 1893 og var i sin tid anvendt til Kunstindustrimuseum. Bygningen er tegnet at arkitekt Vilhelm Klein og er en af Københavns mange bygninger i den såkaldte Rosenborgstil. Siden Kunstindustrimuseet flyttede til Bredgade i 1926 har bygningen bl.a. været anvendt som danseskole, fægtesal, kontorbygning, udstillingsbygning for bl.a. Louis Tussaud’s Wax Museum. m.m. Slottet har bl.a. rummet kontorer for Tivoli og øvelokaler for Tivoli-Garden. I øvrigt er H.C. Andersen Slottet ikke et rigtigt slot. H.C. Andersen Slottet er også kaldt Tivolislottet og er bygget på Københavns gamle stadsgrav.

H.C. Andersen Slottet i Lotzes Have i Odense

Det “rigtige” H.C. Andersen Slot ligger i Odense og se det er et rigtigt eventyrslot ! Se det er et rigtigt eventyrslot med masser af aktiviteter, der relaterer til H.C. Andersen og hans mange eventyr. Hvert år danner slottet baggrund for sommerens H.C. Andersen Parade med eventyrets mester Mr. Torben Iversen. Imidlertid er Lotzes Have nu nedlagt og i stedet er der anlagt en magisk eventyrhave ovenpå det ny museum. Derfor foregår H.C. Andersen Paradens forestillinger fremover i Eventyrhaven nedenfor Rådhuset.

Lars Bjørnsten Odense

Stort og småt 2000-2009