Det ny H.C. Andersens Hus – Nyhedsbrev 28. maj 2021

Kære Nyhedsbrevsmodtager

Det ny H.C Andersens Hus nærmer sig sin officielle åbningsdato den 30. juni. 2021. Håndværkerne arbejder flittigt på at få gjort detaljerne færdige, så udstillingen og haven kan stå klar til åbning.

Her dykker vi ned og ser nærmere på nogle af de begivenheder, der har præget hverdagen på byggepladsen det seneste stykke tid.

Stålkonstruktioner på plads

Var du så heldig at passere byggepladsen fredag den 14. maj 2021 om eftermiddagen, blev du mødt af et atypisk syn på himmelen. Her blev otte store geometriske stålkonstruktioner nemlig hejst ind i museet. Med god teamkoordination og skarpt fokus forløb processen fejlfrit, og konstruktionen var løftet på plads efter to timer. Konstruktionen er en del af udstillingen, og vi gælder os til at vise den frem.

Haven tager form

I uge 19 var der godt nyt til alle naturelskere. Her begyndte museets have nemlig for alvor at tage form. Træer, buske og hække blev hejst ind på pladsen med kran og sat i jorden oven på taget af Det ny H.C Andersens Hus.

Caféområdet

Bevæger man sig gennem haven, kommer man til museets Café. Caféen er godt undervejs, og hele gulvet er gjort færdigt. Arbejdet går nu i gang i køkkenet, og der bliver arbejdet på den elevator, der forbinder museets kælder med café-området.

Børneuniverset

Efter en forfriskning i caféen er det børnenes tur til at have det sjovt i børneuniversets kælder. Aktivitetsområdet står næsten færdigt, og her kan de små størrelser se frem til spændende oplevelser og aktiviteter, hvor kun fantasien sætter grænser. Flotte trækonstruktioner står klar til at indbyde til leg og eventyr.

Øvrigt arbejdet på pladsen

Mens udstillingen bliver gjort færdig, forsætter arbejdet med at etablere f.eks. toiletter, ventilation, trapper, haveanlæg, tagflader, betongulve og loftbeklædning.

Begrænset adgang på Bangs Boder

Fra uge 21, vil der i Bangs Boder være begrænset adgang for trafik på grund af ny indhegning. Indhegningen er blevet lavet i forbindelse med det videre arbejde af H.C Andersens fødehjem. Ved byggepladsens østlige indgang er der placeret to containere, placering af container og indhegning er godkendt af myndighederne, og vi beklager de eventuelle gener, det må medføre.

I den kommende tid og frem mod åbningen vil der være fokus på at få alle tekniske aspekter, visuelle effekter, virtuelle oplevelser og fysiske installationer gjort klar.

Vi ønsker jer alle en god juni måned og glæder os til at løfte sløret for museet lige om lidt.

Hvad foregår der under jorden? Nyhedsbrev fra Odense Bys Museer
Der foregår rigtig meget under jorden, og også her tager museet form.

Vi kan ikke løfte sløret for så meget her, men følg med hos museerne enten på Instagram ”hcandersensodense”, eller tilmeld dig deres nyhedsbrev på:

https://us1.list-manage.com/subscribe?u=d2ef5e8bee665c728201e217d&id=809f004902

Kilde: Odense Kommune – Odense Bys Museer

Se mere om: Det nye H.C. Andersens Hus