Museum for Papirkunst i Hune ved Blokhus

Museum for Papirkunst Ilsigvej 2 Hune, 9492 Blokhus

I Nordvestjylland i Hune tæt ved Blokhus findes et lille eksklusivt museum for Papirkunst “Museum for Papirkunst”. Et museum, der skal bevare og formidle papirkunst, papirdesign og papirkunsthåndværk. Museet skal bevæge mennesker med papirkunst, papirdesign og papirkunsthåndværk i verdensklasse og skabe rum for ro, refleksion og fordybelse og skabe relevante oplevelser.

Den mest kendte papirklipper i Danmark er eventyrdigteren H.C. Andersen. Se mere her! For at hædre ham og hans klippekunst kan man på “Museum for Papirkunst” hvert halve år vise et et originalt H.C. Andersen-klip udlånt af Odense Bys Museer. Nedenfor ses eksempler på Andersens kreative evner udi papir og saks.

Papirklippet til venstre af soldaten er klippet af H.C. Andersen i 1822. Det er det tidligst kendte papirklip udført af H.C. Andersens hånd. Foto Lars Bjørnsten Odense 2004. Set i H.C. Andersens Hus. Til højre ses udsnit af H.C. Andersens største papirklip fra1864. Måske bliver de med tiden udstillet på Museum for Papirkunst.

Udover H.C. Andersen klip kan også ses klip af Karen Bit Vejle og andre kreative kunstnere. Se mere om: Museum for Papirkunst Ilsigvej 2 Hune, 9492 Blokhus

Kilder: Odense Bys Museer og Museum for Papirkunst.

Lars Bjørnsten Odense 2. marts 2021