ny

Status “Det ny H.C. Andersens Hus og Have” 26. oktober 2020

Oversigt over  “Det ny H.C. Andersens Hus og Have” 28. oktober 2020.

Status “Det ny H.C. Andersens Hus og Have ” 26. oktober 2020. 

Vil du følge lidt ekstra med i byggeriet af Det ny H.C. Andersens Hus og have, så sender Odense Kommune nyhedsbreve ud om stort og småt, der vedrører byggeriet. På Odense Kommunes hjemmeside kan man under “Arkiv – Det Ny H.C. Andersens Hus” læse nyheder om byggeriet fra oktober 2017 til juli 2019. Det sidste indlæg er dog fra juli 2019. Nedenfor kan du dog se det seneste i uddrag. som udkom 26. oktober 2020.

Kære naboer

De vågne øjne, der passerer byggepladsen har måske opdaget, at der bliver sat flere og flere vinduer i bygningen ved lystræet. Når vi er færdige fortsætter vi ved bygningen, der bliver til museets nye cafe. Samtidig er man i fuld gang med at arbejde på underlaget i den kommende have.

Underlaget til haven

Haven skal opbygges i systemer, så man sikrer, at der kan holdes på jorden og at den ikke ”glider” af og ned i Bangs Boder. Samtidig må vores opbygning ikke være for tung, da den ligger oven på bygningen og jorden der kommer også har en vægt. Oven på betondækket har man de sidste uger arbejdet med at isolere og brænde tagpapmembraner på. Dette for at sikre at bygningen er tæt ved regnvejr. Oven på membranerne er der lagt forskellige duge, med dræn og filter materialer. Derpå er lagt brønde og rørføringer samt opstartet på den kommende pool der skal ligge i haven.

I fredags blev der pustet det første lag lecanødder ind. Disse skal ligge under den muld der skal bruges i bede og under hække. Vi ved at I, som os glæder jer til at se nogen planter. Dem lader vi vokse lidt mere på planteskolen og forventer de kommer i det tidlige forår 2021.

Vinduerne

Mens vinduerne bliver sat i oppe ved haven, betyder det at vi kan få gang i temperaturen, der gør at vi nede i museets nye kælder kan begynde at lægge gulve på de første områder, så der er klar til udstillingen kan blive monteret.

Info for naboer

Fra onsdag morgen d. 28.10.2020 og frem til d. 30.10.2020 vil der i Hans Jensens Stræde komme 5 lastbiler med grusfyld for at opstarte opbygningen af den kommende passage fra Hans Jensens Stræde til den nye indgang ved museet. Det betyder, at de vil holde foran H.C. Andersens fødehjem og at en aflæsning vil tage ca. 1,5 time pr. gang.

Kilde: Odense Kommunes nyhedsbrev  om “Det Ny H.C. Andersens Hus-2 dateret 26. oktober 2020 samt Odense Kommune webkamera 28.10.2020

Se mere om “Det nye eventyrhus og have”