Virtuel fejring af H.C. Andersens 215 års fødselsdag i 2020

H.C. Andersens Fødehjem i Odense

Virtuel fejring af H.C. Andersens 215 års fødselsdag i 2020

Odense Bys Museer er som alle andre kulturinstitutioner voldsomt udfordret i disse tider. Alle besøgssteder er lukket ned, og mange planlagte aktiviteter må aflyses på ubestemt tid. Nu også H.C. Andersens fødselsdag d. 2. april, hvor H.C. Andersens Hus har tradition for at uddele digterens legat til en flittig skoledreng og -pige i Odense. Overinspektør Ejnar Stig Askgaard fortæller, at arrangementet er udskudt og først vil finde sted, når Corona-krisen er overstået.

Andersen er altid aktuel

Men derfor skal eventyrdigteren alligevel hyldes. Og det gør Odense Bys Museer med en virtuel fejring på de sociale medier, nærmere betegnet på H.C. Andersen Museums Facebook-side, hvor det markeres, at H.C. Andersen ville være fyldt 215 år i 2020. Fortæller Lise Marie Nedergaard vil på sin vanlige levende og medrivende facon fortælle Andersens eventyr Det utroligste, og det er et eventyr, der er udvalgt med nøje omhu.
– Eventyret Det utroligste er et af Andersens sene og mindre kendte eventyr. Det kan forstås på et væld af måder, og på denne dag fortæller vi det som en fejring af, at kunsten altid overlever på trods af alverdens kriser, strabadser og modstand, fortæller Lise Marie Nedergaard. Torsdag d. 2. april kl. 10 lægger H.C. Andersen Museum en video ud på sin Facebookside, hvor Lise Marie Nedergaard fortæller dette specielle, sarkastiske og samtidig poetiske eventyr.

Følg fodsporene

Endelig er der H.C. Andersens fodspor, som man kan følge i Odense med behørig afstand til andre mennesker. Det er næsten som at gå side om side med den store eventyrdigter, når man følger de røde fodspor str. 47 rundt i bymidten.

Hvis du trænger til ekstra meget viden, kan du hente app’en “USEUM” gratis i App Store/Google Play og finde H.C. Andersens Odense – med et overflødighedshorn af fortællinger om det gamle Odense.

Kilde: Tekst https://www.facebook.com/hcandersenmuseum/. Foto Lars Bjørnsten Odense

Events 2020