H.C. Andersen flyver med Norwegian og det er ganske vist!

H.C. Andersen på Norwegian Boeing 787 Dreamliner-fly (Kilde Norwegian)

Hvor møder man så H.C. Andersen? Det kan man gøre overalt i verden på  uddannelsesinstitutioner skoler, universiteter, børnehaver og i hjemmene. Desuden kan han ses i luften på fly og i lufthavnene.

H.C. Andersen verdensberømt dansk digter født 2. april 1805 i Odense. Hans værk indeholder bl.a. eventyr, romaner, digte og rejseskildringer. I sin rejseskildring ”Skyggebilleder” giver H.C. Andersen udtryk glæden ved at rejse ved at skrive ”O rejse! Rejse! Det er dog den lykkeligste lod og derfor rejse vi også alle. Alt rejser i det hele univers” Dette har det norske flyselskab Norwegian medvirket til ikke uden grund for H.C. Andersen mente “at rejse er at leve”.

H.C. Andersen rejste meget i forhold til sin samtid og rejste ialt mere end ni år af sit liv i udlandet. Desuden turnerede han rundt i Danmark og boede hos venner og bekendte. H.C. Andersen var meget opmærksom på den tids opfindelser dampmaskine, luftskibe, elektromagnetismen m.m. og han ville, hvis han havde levet i dag nok være stolt at blive” halefinshelt”.

Det også glædeligt, at det norske flyselskab Norwegian i 2015 på det nyeste Boeing 787 Dreamliner-fly hædrer H.C. Andersen ved at sætte et portræt af ham  på deres nye flys haleror, således at han sammen med andre berømtheder Carl Nielsen, Piet Hein, Søren Kierkegaard og Tycho Brahe kan blive “Halehelt”. Dette er en fin påskønnelse af Norwegian at ære verdensberømte danskere på denne måde.

Lars Bjørnsten Odense 2019

H.C. Andersen 2010-2020