ny

Magisk børnekunst – tingenes og teknologiens magi!

Et elevarbejde fra Provstegårdsskolen 5.C. i Odense

Magisk børnekunst – tingenes og teknologiens magi!

Sådan lød overskriften på udstillingen af børnekunst under H.C. Andersen Festivals 2018. Det altid spændende udstilling af børnenes arbejder fandt sted i kunstbygningen “Filosoffen” i august 2018.

Alt er muligt!

Det er en fantastisk verden, der åbner sig i og med H.C. Andersens historier: Alt er muligt, hvis man bare kan forestille sig det. Det gælder både både menneskers og tings evner. I H.C. Andersens eventyr var der ikke nogen eller noget, der som udgangspunkt havde stærkere eller vigtigere stemmer end andre og andet: Han var dybt fascineret af materialitetens, naturvidenskabens og teknologiens muligheder og begrænsninger. Han elskede dampkraften og elektromagnetismen, men frygtede samtidig de forandringer, det medførte. Han ville have elsket droner og robotter og samtidig frygtet deres betydning. Teknologi og teknologiske muligheder tillægges eksempelvis magiske dimensioner i de såkaldte tingseventyr, hvor der gives stemmer til det, der eller ikke kan tale – eller aldrig bliver hørt.

Eksempler på tingseventyr: Kjærestefolkene, Stoppenålen, Flipperne, Hyrdinden,
og Skorsteensfeieren, Den standhaftige Tinsoldat og To Jomfruer-

Eventyr, der viser H.C. Andersens fascination af teknologi og videnskab: Søslangen, Om Årtusinder, Lykkens Kalosker og Dryaden.

Se mere om H.C. Andersen Festivals 2018 her!