ny

“Hotel Hans Christian Randersen”

 “Hotel Randers”  alias “Hotel Hans Christian Randersen”

Historien om “Hotel Hans Christian Randersen” finder man i en lille pjece. Der beskriver hotellet og dets indretning på den tid pjecen er udgivet.

“Nu giver jeg Hotel Randers et nyt navn”, fastslog den verdensberømte dansk-amerikanske spøgefugl Victor Borge da han i 200 boede her på en turne’ Danmark. Husets gæstebog leverer beviset med kunstnerens signatur: “Hotel H. C. Randersen”. Endvidere skriver hotellet “Bag den lille ordleg gemmer sig en opfattelse som gammelt, men samtidig lyslevende og tidssvarende. Et sted, der har bevaret sin kvalitet, traditionsrigdom og sjæl, og som til stadighed bruges af en stor international verden. Akkurat som med eventyrdigteren Andersen.”

Hotellet blev grundlagt i 1856 og er beliggende i centrum af Randers og er et af de ældste hoteller i provinsen. H.C. Andersen besøgte hotellet i perioden 6. juli – 8. juli 1865.

I et brev til Henriette Collin dateret 9. juli 1865 (Kilde sdu.dk) skriver  han, at der i Randers just var et stort marked, og det i tre dage, jeg kom netop første dag og i hotellet var der aldeles ingen plads …. og jeg trængte også til særdeles ro, jeg ville og måtte blive i hotellet og værten, var så opmærksom at han flyttede ud af sit sovekammer og overdrog dette til H.C. Andersen, som straks gik til sengs. Det var en helveds nat, han lå som i et dampbad, tæt ved græd ideligt et lille barn og på gangen gik jydske hestehandlere med tunge støvler.

Hotel Randers byder dig velkommen i charmerende, historiske rammer. Se mere om Hotel Randers her!