Besøg i vinkælderen og hos frisøren

Opslag i Marie Henriques billedbog  side 172-173

Tryk på billedet for at se alle detaljerne.

H.C. Andersens håndskrevne tekst lyder

“Marie besøger ”Auerbachs Keller”. Marie skjænder paa en lille Dreng der hyler fordi han skal klippes. Marie har aldrig hylet. ”

Der ses bl.a. følgende

Illustration af besøg i en vinkælder, vinkyper med glas og nøgler samt i baggrunden årgangsvine fra 1830 og 1829. Besøg hos frisøren, tydeligt at barnet ikke bryder sig om det.

Lidt historie om Marie Henriques Billedbog

Marie Henriques billedbog er på 184 sider, som H.C. Andersen gav til Marie Henriques på hendes 3. års fødselsdag i 1869.  Billedbogen giver udtryk for H.C. Andersens unikke fortællerevne og kreative evner med pen og saks. H.C. Andersen havde et nært venskab med familien Henriques. Deres barn Marie kastede sin kærlighed på den gamle digter, som hun kaldte ”Anders”, og hun havde som 2-årig erklæret sig som digterens kæreste og forlovede. I billedbogen er Marie hovedpersonen, som har en stor rejselyst. Sammen med den strikse barnepige Sidse foretager hun en verdensrejse – dannelsesrejse til Nordpolen, England, Skotland, Frankrig, Tyskland og Tyrkiet. Her møder de  forskellige kulturer og mennesker, men til sidst får Marie hjemve og de må rejse tilbage til Danmark. Kilde: Odense Bys Museer.

Oversigt over Marie Henriques Billedbog  – se her!