Marie tager sig sammen og går på markedet og gør indkøb

Marie Henriques billedbog  side 146-147

Tryk på billedet for at se alle detaljerne.

H.C. Andersens håndskrevne tekst lyder

“Ved at høre hvor sørgeligt Livet her endes falder Marie i Besvimelse. Hun kommer først til sig selv i det der skydes. Marie tager sig sammen og gaaer ud paa Markedet og gjør Indkjøb. Hun glæder sig ved hvor ung hun er, men hun har dog været endnu yngere! Siger Sidse.”

Der ses bl.a. følgende

Kvinde,der er sunket sammen. Manden står ved siden af. Der affyres en mindre kanon. Besøgende på et julemarked. Et nyfødt barn løftes i vejret.

Lidt historie om Marie Henriques Billedbog

Marie Henriques billedbog er på 184 sider, som H.C. Andersen gav til Marie Henriques på hendes 3. års fødselsdag i 1869.  Billedbogen giver udtryk for H.C. Andersens unikke fortællerevne og kreative evner med pen og saks. H.C. Andersen havde et nært venskab med familien Henriques. Deres barn Marie kastede sin kærlighed på den gamle digter, som hun kaldte ”Anders”, og hun havde som 2-årig erklæret sig som digterens kæreste og forlovede. I billedbogen er Marie hovedpersonen, som har en stor rejselyst. Sammen med den strikse barnepige Sidse foretager hun en verdensrejse – dannelsesrejse til Nordpolen, England, Skotland, Frankrig, Tyskland og Tyrkiet. Her møder de  forskellige kulturer og mennesker, men til sidst får Marie hjemve og de må rejse tilbage til Danmark. Kilde: Odense Bys Museer.

Oversigt over Marie Henriques Billedbog  – se her!