Hotel i Bonn, så Shakespeare’s Købmanden fra Venedig

Opslag i Marie Henriques billedbog  side 126-127

Tryk på billedet for at se alle detaljerne i billedbogen.

H.C. Andersens håndskrevne tekst lyder

“Sidse siger at de boede sammen med ham i det store Hotel i Bonn, Marie husker Hotellet, men ikke Manden. Hun saae i Bonn Shakespears Kjøbmand af Venedig, maaske spillede han i den Komedie, hun tager Placaten frem.”

På opslaget ses bl.a. følgende

Motiv fra “Der Trier’sche Hof auf dem Marktplatz zu Bonn. L’Hôtel de Trèves sur le Marché à Bonn”.  Teater annoncering for “Der Kaufmann von Venedig”.

Lidt historie om Marie Henriques Billedbog

Marie Henriques billedbog er på 184 sider, som H.C. Andersen gav til Marie Henriques på hendes 3. års fødselsdag i 1869.  Billedbogen giver udtryk for H.C. Andersens unikke fortællerevne og kreative evner med pen og saks. H.C. Andersen havde et nært venskab med familien Henriques. Deres barn Marie kastede sin kærlighed på den gamle digter, som hun kaldte ”Anders”, og hun havde som 2-årig erklæret sig som digterens kæreste og forlovede. I billedbogen er Marie hovedpersonen, som har en stor rejselyst. Sammen med den strikse barnepige Sidse foretager hun en verdensrejse – dannelsesrejse til Nordpolen, England, Skotland, Frankrig, Tyskland og Tyrkiet. Her møder de  forskellige kulturer og mennesker, men til sidst får Marie hjemve og de må rejse tilbage til Danmark. Kilde: Odense Bys Museer.

Oversigt over Marie Henriques Billedbog  – se her!