Visitkort, teaterrepertoire og “Sangbog for det unge Danmark”

Opslag i Marie Henriques billedbog  side 108-109

Tryk på billedet for at se alle detaljerne.

H.C. Andersens håndskrevne tekst lyder

“Marie faaer Visitkort paa Guldfad. Da Marie seer Andersens Kort tænker hun paa Hjemmet og hvad de maaske give der paa de forskjellige Theatre. Hun bliver sangstemt og tager en Bog hun altid fører med paa Reisen og ikke engang betroes til Sidse.”

Der ses bl.a. følgende

H.C. Andersens visitkort på en gylden baggrund. Udklip fra avis med repertoire i københavnske teatre bl. Hoftheatret, Casino og Det kongelige Theater. På næste side udklip med “Sangbog for det unge Danmark”.

Lidt historie om Marie Henriques Billedbog 

Marie Henriques billedbog er på 184 sider, som H.C. Andersen gav til Marie Henriques på hendes 3. års fødselsdag i 1869.  Billedbogen giver udtryk for H.C. Andersens unikke fortællerevne og kreative evner med pen og saks. H.C. Andersen havde et nært venskab med familien Henriques. Deres barn Marie kastede sin kærlighed på den gamle digter, som hun kaldte ”Anders”, og hun havde som 2-årig erklæret sig som digterens kæreste og forlovede. I billedbogen er Marie hovedpersonen, som har en stor rejselyst. Sammen med den strikse barnepige Sidse foretager hun en verdensrejse – dannelsesrejse til Nordpolen, England, Skotland, Frankrig, Tyskland og Tyrkiet. Her møder de  forskellige kulturer og mennesker, men til sidst får Marie hjemve og de må rejse tilbage til Danmark. Kilde: Odense Bys Museer.

Oversigt over Marie Henriques Billedbog  – se her!