Græssmør og Damernes Noterings-Calender for 1869, julegave for mave og hjerte!

Opslag i Marie Henriques billedbog  side 96-97

Tryk på billedet for at se alle detaljerne i billedbogen.

H.C. Andersens håndskrevne tekst lyder

”Marie faaer fra sin Moder en Sendelse af Græssmør i Krukker, samt Damernes Noterings-kalender for 1869, ”Julegave for Mave og Hjerte!” siger Sidse. Maria skal paa Maskerade og klæder sig paa om Aftenen, da hver klæder sig af.”

Der ses bl.a. følgende

To fine damer og en herre. Rødt papirklip af slank figur. Udklip “Græssmør i Krukker”. Damernes Noterings-Calender for 1869, Hofnar og kvinde danser “Eau de Cologne Double”. Mand på stol der er ved at tage sine støvler af.

Lidt historie om Marie Henriques Billedbog

Marie Henriques billedbog er på 184 sider, som H.C. Andersen gav til Marie Henriques på hendes 3. års fødselsdag i 1869.  Billedbogen giver udtryk for H.C. Andersens unikke fortællerevne og kreative evner med pen og saks. H.C. Andersen havde et nært venskab med familien Henriques. Deres barn Marie kastede sin kærlighed på den gamle digter, som hun kaldte ”Anders”, og hun havde som 2-årig erklæret sig som digterens kæreste og forlovede. I billedbogen er Marie hovedpersonen, som har en stor rejselyst. Sammen med den strikse barnepige Sidse foretager hun en verdensrejse – dannelsesrejse til Nordpolen, England, Skotland, Frankrig, Tyskland og Tyrkiet. Her møder de  forskellige kulturer og mennesker, men til sidst får Marie hjemve og de må rejse tilbage til Danmark. Kilde: Odense Bys Museer.

Oversigt over Marie Henriques Billedbog  – se her!