Paris, magiske kunstnere og pantomime med Harlequin og Pjerrot

Opslag i Marie Henriques billedbog side 92-93

Tryk på billedet for at se alle detaljerne i billedbogen.

H.C. Andersens håndskrevne tekst lyder

Hjertet gaaer i Enge
Den lange Livsens Dag.
Venner, Piger og Drenge
Fornemme hans Hjerteslag,

Hurra! Hurra!
Hvad siger Du da!
Med en Høg med en Gjøg
Et Hurra fløi
For lille Maria paa Petershøi!

Maria er igjen i Paris og seer magiske Kunster og en Pantomime med Harlequin og Pjero, men det har hun seet bedre i Kjøbenhavn. Sidse er af samme Mening.

Der ses bl.a. følgende

Papirklip i grønt papir med tre grønne hjerter yderst. Ung pige der plukker blomster af en busk. Scene og en der trutter i et blæseinstrument, mens folk ser til. Sjove folk bl.a. Pjerrot, Harlekin.

Lidt historie om Marie Henriques Billedbog

Marie Henriques billedbog er på 184 sider, som H.C. Andersen gav til Marie Henriques på hendes 3. års fødselsdag i 1869.  Billedbogen giver udtryk for H.C. Andersens unikke fortællerevne og kreative evner med pen og saks. H.C. Andersen havde et nært venskab med familien Henriques. Deres barn Marie kastede sin kærlighed på den gamle digter, som hun kaldte ”Anders”, og hun havde som 2-årig erklæret sig som digterens kæreste og forlovede. I billedbogen er Marie hovedpersonen, som har en stor rejselyst. Sammen med den strikse barnepige Sidse foretager hun en verdensrejse – dannelsesrejse til Nordpolen, England, Skotland, Frankrig, Tyskland og Tyrkiet. Her møder de  forskellige kulturer og mennesker, men til sidst får Marie hjemve og de må rejse tilbage til Danmark. Kilde: Odense Bys Museer.

Oversigt over Marie Henriques Billedbog  – se her!