”Hver Dag oplever man Noget”

Opslag i Marie Henriques billedbog  side 58-59

Tryk på billedet for at se alle detaljerne.

H.C. Andersens håndskrevne tekst lyder

. ”Hver Dag oplever man Noget” siger Marie, ”man veed tilsidst slet ikke hvad og visker sig om Aftenen. Munden, som var man en Chineser. Mund-Viske Papir sendt til lille Marie, fra Keiseren af China.”

Der ses bl.a. følgende

Folk samlet til selskab. Djævel med hest. Diligence i en by. Fin mand der sider ned og ryger pibe og drikker. Den rigtige gamle ugle. Menneskebogstaver C B H. Næste side – gyldent papirklip med ugle i midten.

Lidt historie om Marie Henriques Billedbog

Marie Henriques billedbog er på 184 sider, som H.C. Andersen gav til Marie Henriques på hendes 3. års fødselsdag i 1869.  Billedbogen giver udtryk for H.C. Andersens unikke fortællerevne og kreative evner med pen og saks. H.C. Andersen havde et nært venskab med familien Henriques. Deres barn Marie kastede sin kærlighed på den gamle digter, som hun kaldte ”Anders”, og hun havde som 2-årig erklæret sig som digterens kæreste og forlovede. I billedbogen er Marie hovedpersonen, som har en stor rejselyst. Sammen med den strikse barnepige Sidse foretager hun en verdensrejse – dannelsesrejse til Nordpolen, England, Skotland, Frankrig, Tyskland og Tyrkiet. Her møder de  forskellige kulturer og mennesker, men til sidst får Marie hjemve og de må rejse tilbage til Danmark. Kilde: Odense Bys Museer.

Oversigt over Marie Henriques Billedbog  – se her!