Marie studerer Pariserlivet. Maries Portnerkone

Opslag i Marie Henriques billedbog  side 56-57 

Tryk på billedet for at se alle detaljerne.

H.C. Andersens håndskrevne tekst lyder

Marie studerer Pariserlivet. Maries Portnerkone.

Der ses bl.a. følgende

Etudes mucicales a Paris – Game chromatiques. Der ses spillende en kvinde på klaver og en mand kigger ind. Desuden ses noder.
På næste side ses en kvinde der sidder ved et bord og læser, spiller foran et fuglebur. Bagved står Concierge du Conservatorie. Der ses nøgler på væggen. Øverst på siden en gul billet med teksten Le Gaulois, 13, rue Grange-Baterliere – 10 M. le conseiller d’etat H. – C. Andersen a Copenhague, Danemark.

Lidt historie om Marie Henriques Billedbog

Marie Henriques billedbog er på 184 sider, som H.C. Andersen gav til Marie Henriques på hendes 3. års fødselsdag i 1869.  Billedbogen giver udtryk for H.C. Andersens unikke fortællerevne og kreative evner med pen og saks. H.C. Andersen havde et nært venskab med familien Henriques. Deres barn Marie kastede sin kærlighed på den gamle digter, som hun kaldte ”Anders”, og hun havde som 2-årig erklæret sig som digterens kæreste og forlovede. I billedbogen er Marie hovedpersonen, som har en stor rejselyst. Sammen med den strikse barnepige Sidse foretager hun en verdensrejse – dannelsesrejse til Nordpolen, England, Skotland, Frankrig, Tyskland og Tyrkiet. Her møder de  forskellige kulturer og mennesker, men til sidst får Marie hjemve og de må rejse tilbage til Danmark. Kilde: Odense Bys Museer.

Oversigt over Marie Henriques Billedbog  – se her!