Sidse læser for Maria om Klods Hans. Maries gyldne Phantasier

Opslag i Marie Henriques billedbog  side 52-53

Tryk på billedet for at se alle detaljerne.

H.C. Andersens håndskrevne tekst lyder

Sidse læser for Maria om Klods Hans. Marie fortæller at for mange tusinde Aar siden levede Bid Pai der digtede Eventyret om Bonden og hans Søn der red paa Æselet til Byen. Maries gyldne Phantasier.

Der ses bl.a. følgende

Illustration til eventyret om Klods-Hans. To mennesker kommer ridende på et æsel, mens daglejere med kurve og greb ser til. Smukt gyldent papirklip bl.a. med svaner og palmer

Lidt historie om Marie Henriques Billedbog

Marie Henriques billedbog er på 184 sider, som H.C. Andersen gav til Marie Henriques på hendes 3. års fødselsdag i 1869.  Billedbogen giver udtryk for H.C. Andersens unikke fortællerevne og kreative evner med pen og saks. H.C. Andersen havde et nært venskab med familien Henriques. Deres barn Marie kastede sin kærlighed på den gamle digter, som hun kaldte ”Anders”, og hun havde som 2-årig erklæret sig som digterens kæreste og forlovede. I billedbogen er Marie hovedpersonen, som har en stor rejselyst. Sammen med den strikse barnepige Sidse foretager hun en verdensrejse – dannelsesrejse til Nordpolen, England, Skotland, Frankrig, Tyskland og Tyrkiet. Her møder de  forskellige kulturer og mennesker, men til sidst får Marie hjemve og de må rejse tilbage til Danmark. Kilde: Odense Bys Museer.

Oversigt over Marie Henriques Billedbog  – se her!