”Poesi, papir og saks – af den eventyrligste slags”

Det midlertidige H.C. Andersen Museum i Claus Bergs Gade 11 Odense

Den 20. januar 2018 kl. 10. blev det midlertidige H.C. Andersens Museum i Claus Bergs Gade 11, 5000 Odense C. åbnet. Det var trængsel lige fra morgenstunden for at være med til at fejre åbningen af det midlertidige museum. Der var taler, champagne, kransekage og musik.

Museumschefen Torben Grøngaard Jeppesen bød velkommen og var glad for placeringen af det midlertidige H.C. Andersen museum. Den er ideel for de mange gæster fra nær og fjern. Tæt ved Banegården og tæt ved fødehjemmet, Møntergården og det kommende midlertidige børnekulturhus “Fyrtøjet” i Nyborgladen i Møntergården. Stedet, hvor det midlertidige museum har til huse rummede tidligere Carl Nielsen Museet, som midlertidig er flyttet til barndomshjemmet i Nr. Lyndelse. Når H.C. Andersen i 2020 flytter ind i det spritnye museum tegnet af den japansk stjernearkitekt, Kengo Kuma, skal Carl Nielsen Museum rykke tilbage i en ny og mere moderne udstilling i disse lokaler.

Museumsinspektør Ane Grum-Schwensen fortalte kort om opbygningen af udstillingen og om den tematiske opstilling med relationer til de forskellige farver. De mange farver er noget det som særlig asiatiske museumsgæster godt kan lide.

Det er noget af en farverig oplevelse man får ved første øjekast. Signalfarven er blå, således som den var på væggen til den nu lukkede Mindehal, der ligger i tilknytning til H.C. Andersen Hus. De grønne felter og områder er præget af store reproduktioner af H.C. Andersens mange smukke papirklip. De røde felter indikerer relationer til eventyrdigterens livshistorie. Der ses temaer om H.C. Andersens barndom ungdom, alderdom, kærlighed, papirklip, gennembrudet og værket m.m..

På museet ses store biografiske billedtableauer  om bl.a. ungdom, alderdom og et udvalg af de originale og ikoniske genstande, som H.C. Andersens høje hat, en del af boligen i Nyhavn 18 med skrivebordet, hvor mange eventyr er blevet til. Desuden ses papirklip, første udgaver af bøger, rejseudstyret og billedbøger.

Se flere billeder fra det nye farverige H.C. Andersen Museum i Odense her!

Kom selv forbi og se det nye spændende H.C. Andersen Museum!

Se flere H.C. Andersen Events i 2018 her!