Anerkendelse eller ros, – en lille men vigtig forskel

Anerkendelse eller ros, – en lille men vigtig forskel.

 Værket med hvide kasser med tableauer er  skabt af 5. klasserne på Kroggårdsskolen i Næsby i forbindelse med H.C. Andersen Festivals 2017. De blev fremvist på  “Børnenes kunstudstilling” med temaet “Anerkendelse”. Udstilllingen fandt sted i perioden mandag den 21.  – 27. august 2017 i kunstbygningen Filosoffen i Odense.

Skolen har har beskrevet værket og processen således:

Med miljøkasserne viser børnene, at der er stor forskel på ros og anerkendelse. Ros gives ud fra de værdier samfundet har. Hvad er det andre sætter pris på, og dette vises ved at der er printede, overfladiske foto på ydersiden. Men anerkendelse handler om at at blive set og anerkendt for den man er – ikke det som andre synes, man skal være. Og det vises ved små tableauer i kassen, hvor eleverne viser små situationer hvor de blev anerkendt, eller noget de gerne vil anerkendes for.

Ros og anerkendelse

Dette er den hvide kasse fra øverste billede nederst til venstre med en fodboldspiller på. Elev udtaler: Jeg får ros af at jeg er god til fodbold uden på, men jeg ville gerne blive anerkendt for at være en god ven fx. i fodbold når man bakker hinanden op. Man hjælper hinanden når de har slået sig.

Foto m.m. Lars Bjørnsten Odense august 2017

Se mere om Børnenes Kunstudstilling 2017 her!