Eventyret om “Fyrtøjet” og nutidens magt og (mis)brug af penge

Kunstværket udført af 5. årgang på Haahrs skole i Svendborg

Eleverne er blevet inspireret af H.C. Andersens eventyr Fyrtøjet. I deres fortolkning af eventyret kravler en soldat, som en halv Donald Trump og en halv Freddie Mercuri op fra et træet. Nedenfor træet ligger dollarsedler og cents (¢) spredt rundt omkring træstammen. De få små røde hjerter er svært at få øje på p.g.a. det store og voldsomme kunstværk, som eleverne har lavet.

H.C. Andersen Festivals præsenterede i Filosoffen “Børnenes kunstudstilling” med temaet “Anerkendelse”. Udstilllingen fandt sted i perioden mandag den 21. august 2017 og søndag den 27. august 2017 i kunstbygningen Filosoffen i Odense. Her kunne bl.a. ses værker fra Haahrs skole i Svendborg. Se også det andet værk her!

Skolens beskrivelse af værker og proces

5. årgang på Haahrs skole i Svendborg har lavet et værk med inspiration fra H.C. Andersens eventyr “Fyrtøjet” og fundet frem til nutidens magt og (mis)brug af penge. Vi har filosoferet over, hvad der gør os lykkelige, og hvad og hvem der har pengemagt. Derfor var Donald Trump et godt valg til at illustrere en pengemands vej til verdensmagt og måske også til et magtmisbrug. I vore dage synes alt at dreje sig om penge og materialle goder, derfor stiler mange mod rigdom (og berømmelse), men er det lykken? Vi har alle brug for familie og venner og materielle goder er derfor ikke kun lykken. Derfor kravler nogle mennesker tilbage ad “magtstigen”, for at søge lykken i kærligheden til mennesker. Vi har brugt KIE-modellen som igangsætter og moderator, hvilket gav en gennemarbejdet brainstorm og eleverne følte sig integreret hele vejen.

Foto m.m. Lars Bjørnsten Odense 2017

Se mere om H.C. Andersen Festivals 2017 her!