LEGO Education Kongensgade i Odense

Måske snedronningens Slot bygget i Kongensgade i Odense!

På vej ned ad gågaden Kongensgade i Odense  under H.C. Andersen Festivals 2017 stødte jeg ind i den tomme butik, som en stund er omdannet til et eventyrligt Andersensk LEGO eventyr.
Opfordringen lød: Byg dit helt eget eventyr med LEGO Education! Træd ind i H.C. Andersens univers i eventyret Snedronningen og slip fantasien løs med hundredetusindvis af hvide og gennemsigtige LEGO klodser. Se de mange spændende fortolkninger af eventyret her:

Til inspiration er opslået et uddrag fra 6. historie om lappekonen og finnekonen fra H.C. Andersens eventyr “Snedronningen”.

“De holdt stille ved et lille Huus; det var saa ynkeligt; Taget gik ned til Jorden, og Døren var saa lav, at Familien maatte krybe paa Maven, naar den vilde ud eller ind. Her var Ingen hjemme uden en gammel Lappekone, der stod og stegte Fisk ved en Tranlampe; og Rensdyret fortalte hele Gerdas Historie, men først sin egen, for det syntes, at den var meget vigtigere, og Gerda var saa forkommet af Kulde, at hun ikke kunde tale.

“Ak, I arme Stakler!” sagde Lappekonen, “da have I langt endnu at løbe! I maa afsted over hundred Mile ind i Finmarken, for der ligger Sneedronningen paa Landet og brænder Blaalys hver evige Aften. Jeg skal skrive et Par Ord paa en tør Klipfisk, Papir har jeg ikke, den skal jeg give Eder med til Finnekonen deroppe, hun kan give Eder bedre Besked, end jeg!”

Og da nu Gerda var blevet varmet og havde faaet at spise og drikke, skrev Lappekonen et Par Ord paa en tør Klipfisk, bad Gerda passe vel paa den, bandt hende igjen fast paa Rensdyret og det sprang afsted. “Fut! fut!” sagde det oppe i Luften, hele Natten brændte de deiligste blaae Nordlys; – og saa kom de til Finmarken og bankede paa Finnekonens Skorsteen, for hun havde ikke engang Dør.”

Foto m.m. Lars Bjørnsten Odense 2017

Se mere om H.C. Andersen Festivals 2017 her!