Fyrtøjet i Odense åbner igen til maj 2018

Kulturhuset for børn “Fyrtøjet” – lukket midlertidig

Det nuværende “Fyrtøjet” – et kulturhus for børn er lukket og står til nedrivning. Dette for at give plads til et nybygget Eventyrhus og en ny magisk have, der vil stå klar i 2020. En del af aktiviterne i huset vil blive videreført i det nye Eventyrhus (H.C. Andersen museum) i et specielt børneunivers. Dette forventes færdig i 2020.

Indtil dette er færdigt, åbner i maj 2018 et midlertidigt børne- kulturhus “Fyrtøjet” i Nyborgladen ved museet Møntergården. Dette gøres med en ny udstilling med Ringenes Herre, Harry Potter og Skammerens Datter er fulde af magiske og betagende væsner: drager, trolde, elvere , dødningeheste, troldmænd, spåkvinder, talende dyr. Fantasylitteraturen, fantasyfilm og -spil har hentet masser af inspiration fra gammel folketro og folkeeventyr, myter og sagn.

H.C. Andersen var også stærkt inspireret af folketroen, når han digtede sine eventyr. Det gælder ikke mindst eventyret om Elverhøj: højen hvor Elverkongen og hans familie holder til. Det er dette H.C. Andersen-eventyr Børnekulturhuset har valgt at sætte op i de smukke rammer i den gamle Nyborglade på Møntergården. Inde i Elverhøj vil børnene finde scenografiske rum til teaterleg, udklædning, fortælling og fordybelse. På den måde får de lov at træde indenfor i de underjordiskes hemmelige verden og oplever, hvordan vores nutidskultur har rødder i fortiden.

Kilder: Lars Bjørnsten, Odense Kommune.

Se mere om: Fyrtøjet – et levende og aktivt kulturhus for børn