Livets gang med kirke, mad, drikke, slåskamp og Japan

Opslag i Marie Henriques billedbog  side 32-33

Tryk på billedet for at se alle detaljerne.

H.C. Andersens håndskrevne tekst lyder

“Marie tænker over Livets Leven og Røren, Kirkegang og Maskerade, Kiv og Strid og Huuslivs Lykke, for de Fleste i Mad og Drikke Som her, over hele Jorden, selv i Japan.”

Der ses bl.a. følgende

Kirke med folk på vej til gudstjeneste. Fem personer til maskerade. Par, der slås med folk der står omkring som tilskuere. Silhuet med spisende og drikkende folk med øl fra tønden. Folk fra Japan.

Lidt historie om Marie Henriques Billedbog

Marie Henriques billedbog er på 184 sider, som H.C. Andersen gav til Marie Henriques på hendes 3. års fødselsdag i 1869.  Billedbogen giver udtryk for H.C. Andersens unikke fortællerevne og kreative evner med pen og saks. H.C. Andersen havde et nært venskab med familien Henriques. Deres barn Marie kastede sin kærlighed på den gamle digter, som hun kaldte ”Anders”, og hun havde som 2-årig erklæret sig som digterens kæreste og forlovede. I billedbogen er Marie hovedpersonen, som har en stor rejselyst. Sammen med den strikse barnepige Sidse foretager hun en verdensrejse – dannelsesrejse til Nordpolen, England, Skotland, Frankrig, Tyskland og Tyrkiet. Her møder de  forskellige kulturer og mennesker, men til sidst får Marie hjemve og de må rejse tilbage til Danmark. Kilde: Odense Bys Museer.

Oversigt over Marie Henriques Billedbog  – se her!