Marie hører om: Lamoricière portræt, Shakespeare og riddere

Opslag fra Marie Henriques billedbog  side 30-31

Når du trykker på billedet kan du se alle detaljerne!

H.C. Andersens håndskrevne tekst lyder

“Marie seer Lamorcieres Portræt og kjøber det strax for 5000 Franks. Marie vil opmuntre de unge Kunstnere, men Sidse siger: “Lad være!”. Marie hører første Gang fortælle om den engelske Digter Shackspear og kjøber hans Værker til Moder og Søster Anna.”

Der ses bl.a. følgende

Et udklip af en mand med teksten “Gral Lamoriciere”. Det er Christophe Léon Louis Juchault de Lamoricière som er en fransk hærfører. Billede fra William Shakespeares tid med riddere m.fl. et tryk, der bl.a. indeholder signaturer Otto Vogel og Stotheret A. Henzel.

Lidt historie om Marie Henriques Billedbog

Marie Henriques billedbog er på 184 sider, som H.C. Andersen gav til Marie Henriques på hendes 3. års fødselsdag i 1869.  Billedbogen giver udtryk for H.C. Andersens unikke fortællerevne og kreative evner med pen og saks. H.C. Andersen havde et nært venskab med familien Henriques. Deres barn Marie kastede sin kærlighed på den gamle digter, som hun kaldte ”Anders”, og hun havde som 2-årig erklæret sig som digterens kæreste og forlovede. I billedbogen er Marie hovedpersonen, som har en stor rejselyst. Sammen med den strikse barnepige Sidse foretager hun en verdensrejse – dannelsesrejse til Nordpolen, England, Skotland, Frankrig, Tyskland og Tyrkiet. Her møder de  forskellige kulturer og mennesker, men til sidst får Marie hjemve og de må rejse tilbage til Danmark. Kilde: Odense Bys Museer.

Oversigt over Marie Henriques Billedbog  – se her!