Menneskevrimmel, dans og bordets glæder!

Marie Henriques billedbog  side 26-27

Tryk på billedet for at se alle detaljerne.

H.C. Andersens håndskrevne tekst lyder

“Maria føler at hun maa ud i den brusende Vrimmel for igjen at komme i Reise-Humeur. Marie tager Deel i Dansens Glæde, og fryder sig ved Portnerens og hans Kones gode Appetit”

Der ses bl.a. følgende

Menneskevrimmel på en plads, måske på en jernbanestation med herrer og damer. I midten ses en ung dreng som avissælger  Seventaedition Smith . Dansende piger og drenge. To ældre, der sidder på stole og spiser af et fad, som de holder med den ene hånd, mens de spiser f.eks andesteg med den anden hånd. Med gaflen højt hævet.

Lidt historie om Marie Henriques Billedbog

Marie Henriques billedbog er på 184 sider, som H.C. Andersen gav til Marie Henriques på hendes 3. års fødselsdag i 1869.  Billedbogen giver udtryk for H.C. Andersens unikke fortællerevne og kreative evner med pen og saks. H.C. Andersen havde et nært venskab med familien Henriques. Deres barn Marie kastede sin kærlighed på den gamle digter, som hun kaldte ”Anders”, og hun havde som 2-årig erklæret sig som digterens kæreste og forlovede. I billedbogen er Marie hovedpersonen, som har en stor rejselyst. Sammen med den strikse barnepige Sidse foretager hun en verdensrejse – dannelsesrejse til Nordpolen, England, Skotland, Frankrig, Tyskland og Tyrkiet. Her møder de  forskellige kulturer og mennesker, men til sidst får Marie hjemve og de må rejse tilbage til Danmark. Kilde: Odense Bys Museer.

Oversigt over Marie Henriques Billedbog  – se her!