Frieri i Cassel til Maria, men hun er forlovet!

Marie Henriques billedbog fra 1868 side 22-23

Ovenstående er et opslag i billedbogen side 22 og 23. Tryk på billedet for at se alle detaljerne.

H.C. Andersens håndskrevne tekst lyder

En Mand i Kassel friede til hende og sendte sit Photograph-Portræt. Han lovede hende hver den deiligste Mad; han holdt to Kokkepiger som forstod at brase. Marie sendte ham ikke sit Kort, men et Tydsklands Kort og bad ham der at søge sig en Kone; Maria var forlovet.

Der ses bl.a. følgende

Følgende illustrationer ses på siderne: Et billede af en eftertænksom kanonfotograf med sit kamera. To piger, der bager æbleskiver over et åbent ildsted. Et gammelt kort over Tyskland med bl.a. Cassel, Leipzig og Dresden

Lidt historie om Marie Henriques Billedbog

Marie Henriques billedbog er på 184 sider, som H.C. Andersen gav til Marie Henriques på hendes 3. års fødselsdag i 1869.  Billedbogen  giver udtryk for H.C. Andersens unikke fortællerevne og kreative evner med pen og saks. H.C. Andersen havde et nært venskab med familien Henriques. Deres barn Marie kastede sin kærlighed på den gamle digter, som hun kaldte ”Anders”, og hun havde som 2-årig erklæret sig som digterens kæreste og forlovede. I billedbogen er Marie hovedpersonen, som har en stor rejselyst. Sammen med den strikse barnepige Sidse foretager hun en verdensrejse – dannelsesrejse til Nordpolen, England, Skotland, Frankrig, Tyskland og Tyrkiet. Her møder de  forskellige kulturer og mennesker, men tilsidst får Marie hjemve og de må rejse tilbage til Danmark. Kilde: Odense Bys Museer.

Oversigt over Marie Henriques Billedbog  – se her!