Maria vil bo på Piazza di Spagna og drikke af Fontana di Trevi i Rom

Marie Henriques Billedbog

Ovenstående er fra et opslag i billedbogen på side 8 og 9. Tryk på billedet for at se alle detaljerne.

H.C. Andersens håndskrevne tekst lyder

Maria vil boe paa Plazza di Spagna og drikke af Fontane di Trevi for at komme til Rom igjen. Maria vil træde op som fuldvoxen Dame med antik Klæde og bære sin Kjærestes Lye.

Der ses følgende

Følgende illustrationer er indsat på siderne. Udklip af grafisk tryk med Piazza di Spagna med den spanske trappe i bagrunden. Desuden ses Fontana di Trevi i Rom samt en dame, der spiller på en lyre.

Lidt historie om Marie Henriques Billedbog

Marie Henriques Billedbog er på 184 sider, som H.C. Andersen gav til Marie Henriques på hendes 3. års fødselsdag i 1869.  Billedbogen  giver udtryk for H.C. Andersens unikke fortællerevne og kreative evner med pen og saks. H.C. Andersen havde et nært venskab med familien Henriques. Deres barn Marie kastede sin kærlighed på den gamle digter, som hun kaldte ”Anders”, og hun havde som 2-årig erklæret sig som digterens kæreste og forlovede. I billedbogen er Marie hovedpersonen, som har en stor rejselyst. Sammen med den strikse barnepige Sidse foretager hun en verdensrejse – dannelsesrejse til Nordpolen, England, Skotland, Frankrig, Tyskland og Tyrkiet. Her møder de  forskellige kulturer og mennesker, men tilsidst får Marie hjemve og de må rejse tilbage til Danmark.

Kilde: Odense Bys Museer. Oversigt over Marie Henriques Billedbog  – se her!