Så bores der under H.C. Andersen Museet i Odense – måske på vej til Kina!

Den indtil nu fredelig Lotzes Have er nu kommet under kløerne på kommende entreprenører, der skal bygge det nye museum i løbrt af de næste par år. Ved min vandring faldt jeg over dette monstrum i haven. En maskine der laver jordbundsprøver i haven, ved at bore ca. 15 meter ned i undergrunden. For hver halve meter tages prøver, der indsendes til analyse hos et geoteknisk firma. Dette laver så beregninger med hensyn til konstruktioner og deres styrke, således at det nye museum kan få fast grund under sig.

Der laves boreprøver ca. tre steder i Lotzes have. I det øverste lag var der mindre sandlag, derefter fed blåler i lange baner.

Hvis boret var langt nok kunne det måske om på den anden side af Jorden til Kina, for H.C. Andersen skrev jo i “Mit livs eventyr” at det ikke var umuligt at Kina lå lige under Odense, dog Odense å, og at det ikke var umuligt at en kinesisk prins kunne grave sig igennem jorden op til os, høre Andersen synge og og tage ham til Kina. Gøre ham rig og bygge et slot, så han igen kunne få lov til at besøge og bo i Odense – og det er ganske vist!

Lars Bjørnsten Odense 2017