Odenses historie på 20 meter plankeværk i Odense Centrum

Den 2 april 1805 fødes H.C. Andersen i Odense, sådan så det ud i kunstneren “Mormor”s fortolkning.  Ovenstående er et meget lille udsnit af Odenses historie på 20 meter plankeværk i Odense Centrum.  Det er netop interessant her på sitet, fordi det er byens æresborger, der er tegnet ved “fødslen”!

Plankeværket i Odense midtbys østlige side. Du kan se værket på 20 meter på den side, der vender mod Den katolske kirke, Torvegade, Overgade.

Historien om værket

I Odense midtby kan man finde et plankeværk med 20 meter historie om byen. Opslaget fortæller bl.a. Fra gade til Bys byggeplads ligger midt i en del af Odense, som er blevet forandret mange gange igennem de seneste 1000 år. Derfor har vi bedt kunstneren Mormor om at lave en billedfortælling om byens udvikling og historie på 20 meter af vores byggehegn. For at finde inspiration til værket har Mormor været på opdagelse rundt omkring i byen. Han har talt med børnene fra Brandts billedskole, med historikerne i Historiens Hus, med arkæologer og museumsinspektører fra Odense Bys Museer og en masse andre odenseanere.

Lars Bjørnsten foto 6. august 2017