H.C. Andersen for legebørn i hele verden

dsc_8444

Jeanette Fich Jespersen fra Kompan taler i festsalen på Odense Rådhus

H.C. Andersen Fonden har i november og december 2016 afholdt temamøder om “H.C. Andersen og Odense i forvandling” med mange forskellige spændende indfaldsvinkler. Den 17. november 2016 talte Jeanette Fich Jespersen, Play Institute Manager fra Kompan bl. a. om “H.C. Andersen for legebørn i hele verden”.

Kompan er kommerciel og vareproducerende. Vi sælger varerne til kommune, boligselskaber eller forlystelsesparker. De arbejder ikke ret meget med personen men med det indhold der er i eventyrene. Det syntes vi var spændende for os var at koble leg til eventyrene. Det er meget relevant og nærværende. Kompan er et firma fra 1970 , der er stiftet af kunstneren Tom Lindhardt Wils og forretningsmanden Mogens Frederiksen. Tom Lindhardt lavede nogle meget farvemættede legeskulpturer i 1970’erne, hvor æstetik og legefunktion var tænkt sammen. Koblingen til H.C. Andersen indholdet og formen skal passe sammen. Kompan sælger på 65 markeder over hele verden. Når man sælger leg, så er det selvfølgelig leg for legens egen skyld og legen styrker børnenes sundhed. Kompan har vundet mange designpriser rundt om i verden. Designet er vidensbaseret og ikke mindst testet af børn og brugere hver gang.

Hvorfor eventyr på legepladser. De har en stærk appel til børn og styrker det sproglige i legen. Eventyret et godt redskab, der appellerer til et aktivt brug af børnenes sprog. Storytelling støtter børns rolleleg og fantasileg. Børnene lærer ikke kun sprog, men også kulturelt og socialt om det, der fortælles om i eventyrene. Eventyrene forener børn og voksne for vi kender alle H.C. Andersens eventyr. Læs videre her!

Lars Bjørnsten Odense 2016

Se mere om “H.C. Andersen og Odense i forvandling” her!