Busten af H. C. Andersen på Andersenschool i Woerden

Busten af H. C. Andersen på Andersenschool i Woerden

H.C. Andersen har givet navne til mange skoler verden over. På mange af skolerne indgår H.C. Andersen som en “levende” del af undervisningen. Dette sker bl.a. på  i Holland på Andersenschool. Spurvelundskolen i Odense og Andersenschool i Woerden har igennem årtier været venskabsskoler.

I anledning af indvielsen af den nye Andersenschool i Woerden den 22. september 1995 forærede Spurvelundskolen og Odense Kommune en gave til skolen og hvad var mere oplagt end en afstøbning af  H.C. Andersens buste i gips udført af  Den Kongelige Afstøbningssamling i København. Busten blev transporteret til Woerden på bagsædet i en gammel Ford Escort og var i øvrigt ved ved forsendelsen mellem København og Odense gået i to dele og måtte derfor returneres til København for at blive repareret. Desuden blev der af den lokale snedker-tømrer virksomhed “Magnus Truelsen” i Næsby i Odense Kommune snedkereret en smuk piedestal til busten. Alt dette tog lidt tid, men vi nåede det hele inden køreturen til indvielsen i Woerden Holland.  Den skole som i den 22. september 1995 blev indviet i Woerden af rådmændene Søren Møller fra Odense og A.H. B. Engering fra Woerden  er senere blevet revet ned og erstattet af en ny skole på  Andersenhof 2, 3446 BS Woerden, Holland.

Denne mindetavle med et portræt i sort marmor blev sat op på Andersenskolens fællesområde og på den står: “Opening Andersen school 22-09-95. A.H.B. Engering weth Woerden & Søren Møller weth Odense.

Foto m.m. Lars Bjørnsten Odense